Tuesday, January 4, 2011

sayonara my love

kompeni gua pernah hantar gua pegi kelantan sebulan,pastu hantar kedah sebulan masa gua kerja kl dulu.itu jela yang kompeni gua penah bagi.tapi tidak bagi cik tunang.esok kompeni dia hantar gi jepun dua bulan.dua bulan.gua memang jeles gila babi dengan dia (padan muka ko zaid,dulu keje kilang jepun lu lari pegi keje kilang melayu).

walaupon gua jeles,tapi gua bangga dengan dia.omputeh cakap she deserve its.cik tunang memang jenis rajin kerja.dia selalu buat kerja dengan betul.tak macam gua,kerja asek nak rilek je.dia jugak sangat cerewet.kalo pegi shoping dengan dia,memang nightmare.nak beli baju macam nak beli kapal selam.macam-macam benda dan kriteria nak kena puas ati.dah puas hati,setiap jahitan,printing atau apa aje dia akan check.melayan dia shopping memang buat gua selalu tepuk dahi dan geleng kepala.tapi gua seronok melayan.gua rasa macam tu la jugak dia kerja.sebab tu bos dia hantar gi jepon.tahun lepas dia dapat MD award.sungguh-sungguh betol dia kerja.

kenang balik macam mana dia buleh kerja kat kilang tu buat gua terasa terharu.kitaorang abes belajar sama-sama.masa belajar,dia duduk kolej gua lepak rumah sewa.abes belajar dia duduk kampung.disebabkan dia duduk kampung,kalau ada interview kat kl otomatik gua kena jadi driver.sebab tu abes belajar gua harap dia dapat kerja dulu sebelum gua.kalo gua keje dulu,dia takde driver.disebabkan dua kali dia kena interview,maka dua kali lah gua kena bawak.first time pegi,sesat.sebab first time pegi shah alam.sesat sampai nak masuk kesas highway.

tapi paling sedih masa hari dia report.sebabkan belum ada rumah sewa,dia datang dari kampung dengan beg baju.pagi tu pulak hujan lebat.hari yang sama gua pon ada interview kat shah alam.memang basah lencun kitaorang pagi tu.henfon gua pulak masuk air.menggeletar gua masuk interview dengan baju lencun,boxer basah.menggeletar gua menjawab soalan.

tapi itu semua tinggal kenangan.zaman susah-susah dulu.gua bersyukur,dia dapat kerja dulu sebelum gua.tapi gua memang jeles dia nak gi jepon esok.jepon adalah tiga tempat yang gua terasa nak pegi selepas mekah dan busby lane.apa pon,kepada cik tunang,jaga diri elok-elok.hepi-hepi jugak bila lu gi disneyland ke,mana ke.jangan la lupe gua yang masih terperosok kat kokdiang ni.ni gua letak video untuk lu.(sori arini gua jiwang sikit)

video

2 comments: